Ook Tele2 pakt malafide sms-diensten aan

Geplaatst op 02-12-2010 om 15:13

AMSTERDAM - Ook Tele2 gaat klanten geld teruggeven wanneer zij het slachtoffer zijn geworden van malafide sms-diensten.

Dat heeft de provider donderdag bekendgemaakt.


"Zodra het vermoeden bestaat dat klanten zijn misleid tot abonnementen op sms-diensten krijgen zij het geld van Tele2 terug", aldus een verklaring. "De kosten hiervan gaat Tele2 zelf verhalen bij de aanbieder van de sms-dienst."


Vodafone maakte begin november al bekend hetzelfde beleid in te voeren.


Zelf optreden

Tele2 wil met de preventieve maatregel coulant zijn naar de klanten en partijen die 'willens en wetens de boel proberen op te lichten' aan te pakken. "Het is dan aan de aanbieder van de sms-dienst om te bewijzen dat de klacht van de klant ongegrond is."


Eerder probeerden providers de problemen rondom sms-diensten op te lossen met de sms-gedragscode. GŁnther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2, laat weten dat deze code niet afdoende is gebleken 'en daarom gaan we nu zelf optreden'.


"Herhaaldelijke overtreding van aanbieders van sms-diensten zal leiden tot afsluiting en op die manier verwachten we dat uiteindelijk alleen de sms-aanbieders die te goeder trouw zijn overblijven."


Reactie KPN

KPN laat tegenover NU.nl weten wel op de sms-gedragscode te vertrouwen. "Dit jaar is die code aangescherpt, met als doel nog helderder afspraken over diensten en geschillen te maken", aldus KPN.


"We zien ook resultaat. Het maandelijkse aantal klantvragen over sms-diensten is dit jaar met 75 procent gedaald. Binnenkort wordt ook nieuwe wetgeving verwacht, met als doel extra bescherming voor consumenten."


KPN laat verder weten iedere klacht over bijvoorbeeld misleidende communicatie of onterechte afschrijvingen zeer serieus te nemen. "We nemen de klachten op met de betreffende dienstenleverancier. Gegronde klachten worden altijd aan klanten vergoed."


'Kort door de bocht'

T-Mobile liet na bekendmaking van het plan van Vodafone weten de provider 'erg kort door de bocht' te vinden. "Wij hebben een beleid waarbij we klachten onderzoeken en klanten binnen enkele dagen hun geld teruggeven", stelde een woordvoerder begin november.

bron: Nu.nl
snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Register nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...