Heemskerk: nog geen wet tegen ringtoneboeren

Geplaatst op 21-10-2008 om 15:46

Het ministerie van Economische Zaken gaat voorlopig geen wet invoeren om ringtoneboeren en andere sms-aanbieders tot meer duidelijkheid te verplichten. Staatssecretaris Heemskerk wil afwachten of de sms-gedragscode werkt.


De sms-gedragscode, die nu ongeveer een half jaar van kracht is, is opgesteld door telecomproviders en sms-aanbieders. De gedragscode, die door alle sms-aanbieders is ondertekend, stelt onder andere beperkingen aan reclame. Zo moet voorkomen worden dat mensen zonder het te weten een duur sms-abonnement afsluiten, omdat ze naar aanleiding van een reclame een ringtone of game bestellen.


Staatssecretaris Heemskerk wil afwachten of zelfregulering door de sector zin heeft, zegt hij in antwoord op Kamervragen. Als de gedragscode niet blijkt te werken, wil hij alsnog ingrijpen. De kans dat Heemskerk uiteindelijk toch een 'sms-wet' moet maken, lijkt groot . De Consumentenautoriteit vindt dat de code niet helpt en is al begonnen met het uitdelen van boetes aan ringtoneboeren.


Een van de grootste problemen is het afsluiten van sms-abonnementen door minderjarigen, die vaak niet door zouden hebben dat ze niet alleen maar een ringtone kopen. Heemskerk is er nog niet uit of minderjarigen sms-abonnementen mogen aangaan. Ringtoneboeren beroepen zich erop dat dat nu al gebruikelijk is, maar volgens Heemskerk is er bij de ouders veel weerstand tegen deze praktijk. Als er een sms-wet komt, is de kans dan ook aanwezig dat daarin wordt geŽist dat een minderjarige schriftelijke toestemming van een ouder of voogd moet hebben, voordat hij of zij een abonnement kan afsluiten.

bron: Tweakers
snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Register nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...