Amsterdam mag malafide sms-dienst niet aanpakken

Geplaatst op 23-10-2009 om 12:00

De gemeente Amsterdam heeft helemaal niets te zeggen over websites die advertenties voor woningen achter een sms-dienst stoppen. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald na een beroep van de website NuAdam, zo meldt het weblog Amsterdam Centraal. De eigenaar van de advertentiewebsite NuAdam, John Herts, verloor vorig jaar zijn vergunning als woningbemiddelaar en mocht geen advertenties meer verspreiden. Herts was alleen van mening dat hij helemaal geen vergunning nodig had om woningadvertenties via sms of E-mail rond te sturen a 1.50 euro per stuk. De rechter vindt nu hetzelfde. Of de woningadvertenties waar zijn of niet: de gemeente heeft er niets mee te maken.

De Dienst Wonen trok in november 2008 de vergunning in van NuAdam, nadat ze uit verschillende bronnen hadden vernomen dat de inhoud van de advertenties niet klpote. Campus TV-medewerker Thijs Roes ondervond dit van dichtbij. De gegevens van de woningen waren aangepast, en de woningen waren soms niet eens meer te huur.

Herts heeft in de rechtszaal uitgelegd dat zijn werkwijze bestaat uit het doorplaatsen van advertenties die hij her en der op het internet vindt. U registreren bij de website heeft dus geen enkele zin. Advertenties die op de sites NuAdam of Huurkamermakelaar staan, zijn dus ook ergens anders te vinden en niet 1,50 waard.

Nu de rechter deze uitspraak heeft gedaan, is het dus oppassen geblazen in Amsterdam. In principe mag elke boer nu een sms-dienst beginnen met woningadvertenties, zonder dat ze kunnen worden tegengehouden door de gemeente. Die heeft overigens laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

bron: CampusTV
snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Register nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...